Friday, November 1, 2013

KARISMA 2013 UITM Dungun , Terengganu

assalamualaikum, 

semalam , aku baru balik daripada uitm dungun, selepas menjadi bidan terjun kepada team volleyball beach . hehe. apepun , banyak experience lepas join karisma kali ni, n banyak benda yg aku kena belajar lagi .team aku dapat masuk quarter je , tp., sokay lah, sebab kami xpenah training sekali . mau xmcm tu, 2 hari lagi nk pegi barulah aku diperlawa pergi .hope karisma taun depan dapat join lagi :) dekat UITM bandaraya Melaka .













teammates :)

will keep them deep in my mind :')


Thursday, July 11, 2013

dulu dan sekarang .

dulu masa kecik2 ,

: malam umum puasa , semua cangok depan tv, bila dpt tau kata esok puasa, terus dengar bunyi enjin moto ,semua pi semayang terawih,


: malam2 bulan ramadhan, bukak puasa,makanan penuh meja ,lepas habis berbuka, sembahyang then terus keluar rumah, bawak plastik mercun, bawak lilin, kongsi ramai2 cucuh mercun, siap kadang2 ambik kesempatan main kad tepuk lagi, bunga api pun potong lima,jadi mercun lada gara2 main mercun smpai habis, kalau boleh mercun telur naga tu nk tunggu meletup dekat tangan baru nk baling kan ?


: tiap2 hari tulis kad raya, siap pantun2, paling banyak kaca pecah time tu, sebab pantun semua ada pecah kaca pecah gelas, 


: malam umum raya, dengaq ja esok raya, dengan rumah belakang, depan ,tepi kanan kiri menjerit , lompat sampai siling, kuat pulak tu , semangat nk raya punya pasal


: firstday raya, bangun punya awai nk mandi sunat hari raya, pakai baju raya baru yg dh iron malam raya siap2, then pi kutip duit raya, sampai bersusun la beg silang tu dengan duit singgit ,


tapi sekarang,


:semua tu dah xdak, semua dh guna hujung jari, pagi raya pun ada ja yang bangun pukul 11, 12, 1, 


:kalau pikir2 balik, mana meriahnya bulan puasa kita, hari raya kita, hari keagungan kita ???
 — feeling lost.

akhirnya :')




alhamdulillah . dapat jugak aku masuk u .hehe. walaupun xdapat ru , dengan muet teruk, jgn nk mimpi la nk dpt ru .nad, hazirahma, ikarosli,ilyhazirah, n rmai jugak yg dapat uitm . mintak2 dapat skali ..baru semangat sikit nk study. apa2 pun aku harap dpt uitm bukan dekat utara .amin

hopefully :)



Wednesday, May 29, 2013

sahabat :')

ika . aku xtau kenapa tiba2 aku sgt rindukan kau .bila aku tengok gambar kita balik, boleh dikatakan setiap apa yang aku buat , semuanya dengan kau . seriously aku sangat sangat teringatkan kau, n aku buat post ni khas untuk kau ,.even kita ada krisis dulu ? kan . mmg aku mengaku aku sedih n setiap saat aku try untuk solve problem kita, tp aku xdapat . apa pun , kau tetap sahabat aku sampai bila2 :')






berbuka bersama budak2 volleyball



naik gerek pi pasaq malam . ha ,tudiaa

buka puasa dengan classmate


tengah2 blok pensyarah

kelas toturan



sambutan ambang merdeka kmp

lepas training bola tampar .

sambutan merdeka raya kmp

jual air ,nasi n macam2 lagi masa hari inovasi kmp
selepas training bola tampar , di dewan besar kmp
kem motivasi kakom dekat paya pahlawan ,jitra

kakom di kolej matrikulasi kedah

makan cendoi kat canglon dengan team kakom


explorace dekat muzium kota kayang
helpers waktu karnival kolej gemilang



dan menang explorace tu










FRIENDS..
we shared smiles :')
we wiped the tears ,
and through the years...
our friendship has grown ,
along with us....
you are truly 
a wonderful part of my life .



Wednesday, May 22, 2013

aku sekarang .



alhamdulillah , seminggu lebih dh aku dapat kerja . nak menyara diri yg xseberapa ni. harap2 semua dapat berjalan dengan lancar sampai aku dapat sambung degree . amin :)



Friday, May 3, 2013

Explorace English Carnival PMC

Haritu, aku dengan classmates aku decide nk join explorace yg jabatan bahasa buat , so , kami kena buat video perkenalkan group masing2, kena campur lelaki perempuan n bangsa lain jugak., so, dengan idea yg xseberapa dan sedikit memalukan diri aku dan mereka2 jugak, vid ni yg berjaya di edit oleh aku dan dihantar esoknya

video
aku dh macam pengacara Nona depa kata . kuang3..


lawak kan ?xberapa clear sebab sudah dikecikkan.nampak mcm bodoh2 je kan?  haha , tp video bodoh2 mcm ni pun menang jugak masuk top6 untuk jadi peserta . n the rest yg xdapat ada yg jadi helpers,.so, berapa minggu sebelum adala buat preparation sikit .

benda ni azzan dengan luqman yg buat , aku tlg jahit je kat baju




cantik dok aku jahit ? ehhehe

bendera ni luqman ngan azzan lukis, n ika tlg kaler , touch up sikit2
malam tu kami merancang pelbagai strategi (ayat baku sat) ,xdala, kami bincang2 cheer apa, siap try baju lagi, n mcm azzan kata , "aku rasa kita ja yang ada photoshoot sebelum explorace esok" , haha, 



ni lah org panggil gila meroyan 
 hari explorace ..


conteng2 muka sikit

ready to go ;p
bertolak ke MUZIUM KOTA KAYANG , Perlis

oke, bersemangat gila sampai sana

6 team yg masuk ,merah, biru tua, biru muda, kuning, pink , hijau, yg aku ingat nama THE RUNNING 5, 5 MUSKETEERS, pastu xigt .




ni kena ikat kaki sambil lari

luqman tolak aku , kena pusing kon2, kami dua2 melayang .bhahaha

muka penat , hitam , oh noo 
para sukarelawan 

mereka seronok dan xpenat sebab mereka xmain

bersama hero hindustan ,hehe .nak balik dh time ni .
seminggu lepas tu majlis penyampaian hadiah n ada makan2 sikit...

dapat belon sorang satu ikut warna team , sweet kan . eh
dan xdisangka-sangka kami dpat no 1 !!! oyeayyyhhh . macam xpercaya

 Champion : AFORTEEWANT !!